Idag var restaurang-dagen, vilket är dagen i veckan då Dad lagar maten ;) blev mexikanskt och familjens favorit ställe : 3 amigos ! Kommer dock inte ihåg vad det jag åt heter ;) men det var gott och jag är såååå himla mätt, får nog ta och utnyttja det här med att ta hem det man inte orkar! ;)

MEN! När vi kom hem stod en röd gympakass innanför "första dörren"(de har 2 dörrar, en huvuddörr och en till med stora fönster utanför) nyfikna som attan slet vi upp den och fick till vår glada förvåning se packet, godis och leverans från SVERIGE !! :D min area rep (kontakt person inom YFU) spenderade nämligen förra veckan i Sverige och Köpenhamn, träffade min familj och tog med det hem hit :D ett stort tack till dig Sandi och min familj som tog sig tid att fixa ihop allt och köra över till Kph !! <3 gjorde verkligen min dag :D

Meeeen nu ska det pluggas inför morgondagens psykologiprov på 2 kapitel, som tur är får vi ha ett 5by3 inches fuskpapper där vi får skriva exakt hur mycket vi vill/hur mycket som får plats ! Så nu ska det noteras minimalt ;)

Hoppas ni har det bra, det flyter på och vi var at the beach house denna helgen, så avkopplande och skönt (fast än att jag var förkyld...) !! :D bilder kommer snart !
Puss och kram ! <3

Uuh ! Just det ! Min nya drog - PRETZELS ! x)
 
Idag/igår eftersom detta inlägget inte publicerades som det skulle ...
bjöds det på IKEA-köttbullar, potatismos(riktig egenlagad), IKEA svensk lingonsylt och IKEA gräddsås (brunsås) samt "inlagd gurka" . Vilket var en STOR hit för dansken i huset ;) !

Collaget är min engelsk-Map, med bilder som ska illustrera min Amerikanska. Vilket för mig handlar om att vara lycklig, utmana mig själv och nå mål jag sätter och på så sätt utvecklas som människa, umgås med människor som inspirerar och jag trivs med, människor jag kan skratta med och människor jag kan dela kärlek med. Något i den stilen skulle jag formulera det :)
The American Dream var det första ämnet vi diskuterade och behandlade i engelska-kursen, väldigt intressant och se hur och vad amerikanarna själva tycker och formulerar det. För vissa handlar det om att nå sina mål, för andra handlar det om att tjäna pengar, ha ett stort hus och stor familj, för andra handlar det om att kämpa för det man tycker är rätt och det ger bra resultat, vilket gör en lycklig.
Just nu läser vi The Scarlet Letter, heeeelt sjuuuuuukt svår, eftersom den är skriven på ett gammalmodigt sätt.

Puss-&-kram-hjärtat är en anteckningsbok jag fick av min kära mor och som jag använder som dagbok :)

Lite random info som kanske gör någon glad, vem vet ;)

Jag vill även ta tillfället i ackt och tacka alla ni som läser bloggen och kommenterar, det gör mig så mycket mer motiverad att uppdatera. Och som tur är kommer mitt objektiv (förhoppningsvis) imorgon, så då ska även bildkvalitén höjas en nivå ;) All kärlek till er ! TACK, alla ni som stöttar mig, det gör mig så glad ! :)! <3
 
WWWWIIIHHHOOOO !! :D
Det nya objektivet !! <33
 
Wiiiihhhhooooo !
Deltog i mitt första XC-meet idag, en löptur på 5 km, med en dödlig vägg(brant backe) mitt i allt, varför ?! 
MEEEEEEN jag klarade mitt mål för mitt första race; tid under 30 min :D
XC-laget är så nice och laget är verkligen ett lag, vi försöker lyfta varandra och få varandra att prestera lite bättre hela tiden, eftersom det inte bara är ens enskilda tid som räknas, laget får poäng för de 7 första (killar för sig & tjejer för sig) får lag-poäng. Laget med högst poäng vinner - wiho !  ;)

och självklart bjussar vänliga jag på några bilder, så att ni kan se hur fjöntig/proffsig jag ser ut ;)
 
Tornado varning och XC + pasta party blev inställt

--> plugg, blogging, slapp och objektiv-köp 

Skolan flyter på, och XC känns inte lika jobbigt längre, det är fortfarande jobbigt, men det flyter på lite mer än för 2 veckor sedan ;)

Här kommer lite foton från helgens och veckornas bravader ! (är helt tom i huvudet just nu, men det kommer något mer meningsfullt efter helgen antagligen :)

Jooo!
jag har skollunch a-days(varannan dag), ja, typ alla sitter på samma plats varje gång och jag tar med lunch hemifrån, för den man köper är snabbmat.
Jag har skåp, ett långt smalt blått skåp, med ett knepigt, jag menar KNEPIGT, runt "snurr-lås". Fick upp det första gången denna veckan - yeeeah :P
Toaletterna påminner mig om de i Harry Potter. :P
Vi kallar lärarna Mr och Ms !
Alla har mappar(kontors mappar) för A- respektive B-day och vissa kurser kräver seperata mappar.

Om dörren är öppen är du välkommen, om den är stängd knackar man och väntar på svar.
Man använder knappt kniven när man äter
Toaletterna är annorlunda här, lägre och större hål, spolknappen sitter på sidan (som i film)
Trottoarerna, husen och vägarna ser ut som på film. De stora husen, amerikanska flaggan hänger på vart eller vartannat hus, de gula "strecken" på vägarna, de stora skyltarna.

Har ni några frågor ? Några detaljer om min vardag, eller om USA, mitt utbyte, vad som helst (nästan, får jag väl säga) :)

Njut dagen :D ! <
 
Jag och Stine ligger just nu i var sin hotellsäng med varmchoklad och kollar på Apornas Planet.

Idag har vi hälsat på Papa(farfar) och Bobs kusin, till frokust, som vi åt på vägen upp hit (5 timmars bilresa, genom Maryland ) bjöds det på bacon och ägg bosqie, typ som en hamburgarbröd fast mycket mycket ljusare med bacon och ägg i ;) och små mini potatisbullar !
På vägen hit åkte vi förbi en av världens största flotta-"belägringar" (eller vad man ska kalla det) som ligger precis norr om Virginia beach, vi har ätit glass i en liten kiosk som Dad köpte glass i när han var liten och vi har åkt på Rotz road(Bob och Kristies efternamn).

Vi är en vända på landet x) äldre och slitna byggnader, annorlunda "stadsbyggnad" och mer åkrar och friskare luft på ngt sätt ;) Men området verkar ha en hel del historia eftersom det var här de första kolonierna var belägrade och civil war hade några slag här oxå, om jag hörde rätt ;)

Imorgon ska vi hälsa på ytterligare kusin och en nyfödd liten bebis, och sen åker vi hem igen!

Bilder kommer när jag har dator!
Ha det så bra ! Och än en gång krya på er all ni där hemma som är förkylda/sjuka ;) <3
 
Dåligt Ida, dåligt ! har inte skrivit på en hel vecka !!
därför får ni en liten, tråkig sammanfattning !:

fredag(förra veckan) - Bobs födelsedag ! Han fick en fin t-shirt med älg-huvuden med olika ansiktuttryck ;) och vi åt världens godaste tårta - mmm-mmm-mmmmh !! :D (det blir en hel del onyttigheter här över, men det hör lite till, dessutom springer vi varje dag, så känns det inte helt förjävligt ;) ! )
vi var även på vår första football match, skollaget är inte det bästa, rättare sagt väldigt dåliga, men det var roligt och intressant ! :) cheerleaders, orkester-underhållning i pausen, touchdowns, brutna ben, läsk, umgås med folks(en tysk utbytesstudent som oxå är med i XC-teamet - Vinni, dansk utbytesstudent - Benni, Tori - Bennis "kusin" och så Stine såklart)och massa killar i en hög på marken ;)

Lördag och söndag bestod av cook - outs (grill-fest) och besök av Andrew, Moms & Dads yngsta, Becca, deras äldsta och hennes man Brooks :D Heeeel trevligt !
Lördag betyder college football på TV och Florida Gators, vilket är familjens "favoritlag"(oj, det lät töntigt!) och det är oxå där Andrew spelade när han läste på college ! Efter matchen bjöds det på mat här hemma och vi fick besök av en familj som oxå hade en utbytesstudent från Österrike. På söndagen drog vi till Dads kollega och träffade ännu 2 tyska utbytesstudenter ;) och huset var helt sjukt stort, ett riktigt dröm - american - hus ! 

Måndag - fredag har bestått av skola, XC, laga/äta frekedeller (danska köttbullar, antagligen är stavningen åt skogen oxå, menmen !) middag hos Sandi(area rep/kontaktperson från YFU som ser till så att man har det bra), middag på seafood restaurang med familjen och grannarna, pasta party(med xc-laget, då de äter pasta tsm dagen innan -->)  följde med och såg xc-laget tävla, de tävlar nämligen varje onsdag mot andra skolor, och de 7 bästa tävlar igen på lördagarna fast det är mer en riktigt tävling x) haha, krångligt ;P, våra papper var iaf inte klara för att vi skulle kunna tävla, men vi tävlar nästa vecka i de fina lila Tallwood-xc-outfiten(kommer bild, jag lovar !) det är en runda på 5 km, med många upprepningar, man springer samma sträcka flera gånger(vilket jag inte gillar) men jag hoppas jag kan få en bra tid iaf ! det skulle vara såååå härligt ! 
Skolan känns okej, och jag har en del personer att hejja på i korridorerna ;) XC-laget är helt fantastiskt ! alla är så himla snälla och roliga och ja, helt great !  Märker dock att jag måste gå och lägga mig tidigare om jag ska kunna koncentrera mig och kunna hålla en konversation med ngn ;) sover ca 6 timmar, fast jag är van vid att sova typ minst 8 timmar och inte springa minst 5 km VARJE DAG i denna värme som faktsikt är här, visst det är inte som första veckan, men det är fortfarande som svensk sommar(inte regn!)

Även denna fredag- kvällen spenderades på football-läktaren och nu film och dator(kolla objektiv eftersom jag tappade min kamera på flyget mellan washington och norfolk, klumpen som jag är! )  , som förberedelse inför 5 timmar i bil till Pennsylvania och Bobs släkt. Ska blir intressant och roligt att se lite av de andra staterna ! och träffa Grandpa/Papa, vilket jag har hört ska vara ett nöje ! ;)

Förlåt mina vänner för de så djupa inläggen hittentills, men jag lovar, jag har redan börjat på ett lite djupare inlägg med jämförelser och smått och gått ! :) ska bara få tid att skriva klart det ...

Ha det så bra, och krya på er alla ni som har den räliga höstsnuvan i kalla Sverige ;) ! <3
Här är lite bilder från matchen förra veckan, (eftersom Stines kamera tar för "stora bilder", kan jag inte ladda upp resten. men de kommer, men klockan är 01.15 och jag har inte riktigt energi till att fixa det nu !! enjoy !
 
Hej mina vänner, jag har fullt upp med skola, läxor, cross country och middagar, vilket gör att jag inte uppdaterar så mycket !

men jag har bytt matte kurs nu och det är repetition och är sjukt nice, mycket bättre än den andra läraren och kursen ! och jag mår bra ! har bara ***** full !!

medan jag har fullt upp med allt annat, kan ni fundera ut vad ni hade velat läsa om här. Vad kan läsarna vilja veta ? :)

puss och kram, all kärlek till er <3 (som fryser där hemma)
 
DET KÄNNS SOM ETT FÄNGELSE - WAAAAH

nej, det är egentligen inte så farligt, har bara inte samma frihet, som att gå i korridorerna/gå på toa när man vill...
men jag lär väl vänja mig ! ;)

Sååååå, ritualen lyder :
5.45 uppstigning
6.45 gå till bussen (vi åker med en sån gul "movie" bus - COOLINGPOÄNG, right ggiiiirrlllss?)
7.25 skolan börjar
4 block/lektioner, 90 min á, med 5 minuter mellan varje lektion, då alla korridorerna fylls med ca 1800 elever, som ska till nästa lektion!
 - där man kan ha en som är lunch/studyblock, eller så äter man bara en macka i början av en lektion.
14.00 skolan slutar
14.25 cross country (XC) börjar
runt 17.00 XC slutar
17.45 bussen rullar hemåt
puuuuh !

Klasserna - varannan dag har vi A-day och varannan dag har vi B-day:
A-day :
Intro Theatre - kommer bli intressant och roligt och annorlunda ! kommer spela upp draman och kommer gå och se andra teatrar, sy kostymer och lära oss om allt backstage ;) + Mr.C är en riktig drama queen (en man), får inte ha urringade tröjor och förkorta shorts --> problem med klädval ! aaaaah - ÅNGEST !
Chiniese - dock kommer denna bytas ut till                    Virginia & US history, vilket jag kommer ha imorgon (torsdag)
lunch/studyblock - lunch - PRECIS SOM I FILMER, massa folk överallt och eftersom jag inte kände ngn kändes det lite ensamt.
Psychology - Kommer lära mig mycket här, både själva innehållet och engelska termer.

B-day :
German - vilket jag hade med Stine :D
Astronomy - ännu en lärorik kurs om rymden, planeter och stjärnor.
English - ännu en lektion med Stine, en härlig lärare och vi kommer snacka The American Dream :)
Math - Fick en påtok för svår kurs och jag satt som ett frågetecken hela lektionen... ska försöka ändra den imrrn!

I korridorerna finns speciell anställda typ vakter som ser till att alla sköter sig, känns JÄTTEKONSTIGT !!
Men de flesta lärarna behandlar en med respekt och inte alls som en 12-åring som jag trodde, inte än iaf ;)

Det känns konstigt att komma hem så  sent på eftermiddag/kvällen, men antar att även detta är en vane sak ! ska bli intressant och se om jag kommer orka plugga när jag kommer hem, igår var jag heeeeeeelt utmattad och vi hade ingenting idag för det va "race". Idag kom vi därför hem tidigt, och då åkte vi och shoppade igen - wwwiiiihhhhoo och där flög några dollar iväg ! Men det va nödvändigt ;) och när vi kom hem möttes vi av en styck Bob på golvet och en galet glad Tobie, vilken skillnad när vi kom innanför dörren för en vecka sedan skällde han (osäkert)- galet.  

Nu är klockan snart halv elva och det är dags att sova, så att jag orkar springa imrrn ;)
Puss & kram,
hoppas ni har det bra där hemma !
kämpa på !
All kärlek till er ! :*

BTW, jag hade 115 pageviews i helgen :D wiiiiiiiiih, så roligt - helt galet glad blir jag ! Tack !! :D <3 (eller vad man nu ska säga)